حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان در ویژه برنامههای فرهنگی تبلیغی حرم مطهر رضوی که بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور زائران در صحن جامع رضوی برگزار شد، با اشاره به اینکه بیتوجهی به جوان ها یکی از فرهنگ های نامناسب جامعه به شمار می رود، عنوان کرد: متاسفانه خیلی از خانوادهها برای نوجوانان برنامه مسئولیت پذیری ندارند و به گونهای آنها را تربیت میکنند که انگار نوجوان تا 18 یا 20 سالگی نباید مسئولیتپذیر باشد.
خطیب حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه در دین مبین اسلام به موضوع مسئولیتپذیری بسیار تاکید شده است، تصریح کرد: امام علی(ع) خطاب به مسئولان جامعه بارها توصیه کرده بودند که برای بررسی مشکلات جامعه با جوانان مشورت کنید، چون ذهن جوانان به خاطر دید باز، عدم محدودیتهای سنتی و عدم تعصب، خلاق و ایدهپرداز است.
وی ادامه داد: دیر ازدواج کردن علل زیادی دارد یکی از آنها عدم تربیت با برپایه مسئولیتپذیری جوان و نوجوان است، وقتی ما نوجوان را تا سن 18 سالگی بدون توجه به فرهنگ مسئولیتپذیری تربیت میکنیم یقینا این نوجوان به زودی نمیتواند ازدواج کند.
فهم راحتتر مسائل دینی در سنین نوجوانی
حجت الاسلام پناهیان ابراز کرد: مسائل اعتقادی و باورهای دینی در سنین نوجوانی خیلی راحتتر در اذهان شکل میگیرید لذا خانوادها در این سنین فرزندانشان را با مسائل دینی آشنا کنند.
خطیب حرم مطهر رضوی تاکید کرد: در ابتدای انقلاب همین نوجوانان بودند که پای کار انقلاب آمدن در خیابانها علیه رژیم نظام ستمشاهی ایستادند و در هشت سال دفاع مقدس نیز همین نوجوانان دبیرستانی بودند که زمینه پیروزی¬های پیدرپی را رقم زدند.
وی گفت: متاسفانه فرهنگ جامعه و نوع تربیتی فرزندان به مرحلهای رسیده که جوانان مسئولیتپذیر نیستند و نمیخواهند مسئولیت پذیر هم باشند.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه بچهها از 7 تا 14 سالگی باید سختیهای حساب شدهای را تحمل کنند و پس از آن در زندگی قبول مسئولیت کنند، عنوان کرد: متاسفانه اکنون بچهها تا 18 سالگی دست به هیچ کاری نمیزنند و اوقات فراغت فراوانی هم دارند، این مبنایی برای پدید آمدن مفاسد مختلف در زندگی فردی و اجتماعی و از دست دادن تاثیر دین در زندگی است.
وی با بیان اینکه اسلام خیلی موافق است که خیلی زود به بچهها بگویند «تو مرد شدهای»، اظهار کرد: امام صادق(ع) میفرماید: سن کمال برای انسان هجده سالگی است.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اردوهای جهادی خاطرنشان کرد: اردوهای جهادی اثرات عجیبی در شخصیت جوانها دارد، شاید به مرور مسئولان مشکلات یک منطقه را حل کند اما این جوانان آن کارها را زودتر انجام میدهند. مثل همین فعالیت جهادی جوانان در مناطق سیلزده که بسیار عالی بود.
منبع:آستان نیوز