در این باره از امام سجاد (ع) روایت شده است که ایشان فرموده اند: زمانی که روز قیامت فرا رسد، خدای متعال، اولین و آخرین را یکجا گرد می آورد و سپس منادی ندا می دهد: اهل فضل کجا هستند؟ پس گروهی از جای خود برمی خیزند و فرشتگان به دیدار آن ها می روند و می گویند: فضیلت و برتری شما چه می باشد؟
آن ها در جواب می گویند: ما در دنیا چنان بودیم که اگر فردی از وابستگان (رَحِمی) از ما قطع رابطه و ترک صله رحم می نمود، ما با وی رابطه را برقرار می نمودیم و هر کس موجب فقر و محرومیت ما می گردید، از دارایی خویش به وی می بخشیدیم و هر کس در حق ما ستمی می نمود او را می بخشیدیم.
پس به آنان گفته می شود: همانا حرف شما حق می باشد، پس داخل بهشت شوید.
علاوه بر این امام صادق (ع) در این باره بیان داشته اند: سه ویژگی می باشد که هر کس یکی از آن ها را انجام می دهد یا داشته باشد، خداوند بهشت را بر او واجب می گرداند: انفاق در حال سختی و فشار زندگی، خوشرویی با تمامی مردم، انصاف با بندگان خدا، و نیز فرموده اند: هر که نماز را به پا دارد، زکات را بپردازد و زبان خود را از حرف های ناروا نگه دارد، داخل بهشت می گردد.
همچنین از حضرت محمد (ص) روایت شده است: سه خصلت می باشد که هر کس آن ها را داشته باشد، به واسطه ی آن در روز قیامت از هر دری که بخواهد وارد بهشت می شود:
1- کسی که خلق خوبی دارد، کسی که در خلوت و آشکار از خداوند بترسد و گناه نکند، کسی که از جدال و ستیز بپرهیزد، هر چند حق با او باشد، و نیز از امام صادق (ع) روایت شده است: سه چیز می باشد که در هر کس باشد (علاوه بر ورود به بهشت) خداوند حورالعین را نیز به به همسری او درخواهد آورد و آن ها عبارتند از: فرو بردن خشم، صبر و پایداری در برابر دشمنان دین در راه خدا و پرهیز از مال حرام به خاطر خداوند.
پی نوشت ها:
1- علامه مجلسی. بحارالانوار، ج 71: 284، 400؛ ج 73: 399؛ ج 74: 169؛ ج 75: 115.
2- رسولی محلاتی. راهنمای بهشت: 126- 129.
منبع:قدس