به نقل از رجا ، رهبر معظم انقلاب در جریان سفر خود به استان خراسان شمالی درباره حجاب برخی استقبال کنندگان اظهارنظر کردند.
رهبر معظم انقلاب خطاب به مسئولان فرمودند: «خودتان را مجهز کنید، مسلح به سلاح معرفت و استدلال کنید، بعد به این کانونهاى فرهنگى - هنرى بروید و پذیراى جوانها باشید.
با روى خوش هم پذیرا باشید؛ با سماحت، با مدارا. فرمود: «و سنّة من نبیّه»، که ظاهراً عبارت است از «مداراة النّاس»؛ مدارا کنید. ممکن است ظاهر زنندهاى داشته باشد؛ داشته باشد.
بعضى از همین هائى که در استقبالِ امروز بودند و شما - هم جناب آقاى مهماننواز، هم بقیهى آقایان - الان در این تریبون از آنها تعریف کردید، خانم هائى بودند که در عرف معمولى به آنها میگویند «خانم بدحجاب»؛ اشک هم از چشمش دارد میریزد. حالا چه کار کنیم؟ ردش کنید؟ مصلحت است؟ حق است؟ نه، دل، متعلق به این جبهه است؛ جان، دلباختهى به این اهداف و آرمانهاست.
او یک نقصى دارد. مگر من نقص ندارم؟ نقص او ظاهر است، نقصهاى این حقیر باطن است؛ نمىبینند. «گفتا شیخا هر آنچه گوئى هستم / آیا تو چنان که مینمائى هستى؟». ما هم یک نقص داریم، او هم یک نقص دارد. با این نگاه و با این روحیه برخورد کنید. البته انسان نهى از منکر هم میکند؛ نهى از منکر با زبان خوش، نه با ایجاد نفرت. بنابراین با قشر دانشجو ارتباط پیدا کنید.»
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومی استانداری مازندران، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در نامهای به استانداران شمالی کشور در پاسخ به سئوالات شرعی فدراسیون نجات غریق از دفتر مقام معظم رهبری درباره وضعیت استفاده از سواحل در ایام ماه مبارک رمضان را ارسال کرد.
در این نامه علیرضا افشار، قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در نامهای به استانداران شمالی کشور (استاندار گیلان، مازندران و گلستان) در پاسخ به سئوالات شرعی فدراسیون نجات غریق از دفتر مقام معظم رهبری درباره وضعیت استفاده از سواحل در ایام ماه مبارک رمضان را ارسال کرد که متن نامهها به شرح ذیل است.
پاسخ به سئوالات شرعی فدراسیون نجات غریق از دفتر مقام معظم رهبری به شرح پیوست ارسال میشود.
در نامه دفتر مقام معظم رهبری آمده است: جناب آقای سید مصطفی میرسلیم رئیس فدراسیون نجات غریق و غواصی جمهوری اسلامی ایران پاسخ سئوالات شرعی جنابعالی پیرامون استفاده از دریا در ماه مبارک رمضان به شرح ذیل برای اطلاع و اقدام لازم ایفاد میشود.
سئوال1 : با توجه به اینکه برخی از نقاط ساحلی در جوار برخی شهرها و روستاهای شمالی یا در کنار جاده اصلی است و نوعی اشراف از سوی مردم نسبت به کسانی که از دریا استفاده میکنند وجود دارد، آیا این حضور در دریا به نوعی تجاهر به روزهخواری به حساب میآید و آیا باید جلوی آن گرفته شود؟
پاسخ 1 : « بسمه تعالی – صرف حضور در دریا تجاهر به روزهخواری محسوب نمیشود.»
سئوال 2 : آیا استفاده از دریا برای کسانی که روزه دارند، در صورتی که سر آنها کاملا در زیر آب قرار نگیرد، باعث ابطال روزه میشود؟
پاسخ 2: « بسمه تعالی – در فرض سئوال موجب بطلان روزه نمیشود.»
سئوال 3 : اگر منجی روزهدار برای نجات غریق وارد دریا شود و ناچار غوطهور شود، روزه او چه حکمی پیدا میکند؟ آیا باطل میشود؟ در صورت ابطال آیا باید فقط یک روز قضای روزه را بگیرد؟ یا باید کفاره روزهخواری عمدی را هم بر عهده گیرد؟
پاسخ 3: «بسمه تعالی – در صورتی که ناچار باشد سر زیر آب کند، بنابر احتیاط واجب موجب بطلان روزه میشود ولی کفاره ندارد.»