یک عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) نشست پیروی از ولایت از منظر قرآن اظهار کرد: «بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ» نشان دهنده زنجیره ولایت در بین مسلمانان است.
نشست پیروی از ولایت از منظر قرآن با حضور طیب صحرایی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد.
صحرایی در این نشست با اشاره به دو ویژگی دین مبین اسلام اظهار کرد: اسلام آخرین دین الهی برای بشریت است، بنابراین پیامبر اسلام(ص) خاتم الانبیاء است؛ همچنین اسلام دین جامعی است، به این معنا که نیازهای انسان را در همه ابعاد برطرف ساخته و در همه صحنه ها هدایت می کند.
وی با بیان اینکه اگر از آموزه های اسلام استفاده کنیم رضایت و سعادت را برای ما به همراه خواهد داشت، گفت: اینکه ما در جهان چند میلیارد مسلمان داریم دردی را دوا نخواهد کرد، چرا که همه این افراد لزوما مسلمان واقعی نیستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در این دین خدایی وجود دارد که ویژگیهایی دارد؛ از جمله اینکه عالم و خالق است. بنابراین ما را عبث نیافریده و از خلقت ما هدفی داشته است.
وی به اختیار انسانها برای انتخاب مسیر پیش رو و اهداف نهایی خود گفت: خداوند در برابر انسانها دو صف قرار داده که هر یک مسیری را می روند و انسان مختار است که یکی از این مسیرها را انتخاب کند اما آثار و عقوبت آنها را باید مورد توجه قرار دهد. برای اینکه انسان یکی از این صفوف را انتخاب کند باید به جریانی که در سر صف قرار گرفته توجه کند چرا که قرار است پشت سر او حرکت کند.
وی با بیان اینکه ولی یعنی پشت سر هم رفتن و دنبال کردن، گفت: ولایت یعنی پشت سر هم قرار گرفتن و حرکت کردن؛ با توجه به دو مسیری که در برابر انسان قرار گرفته، بنابراین ولایت نیز دو نوع است؛ ممکن است سر صف کسی باشد که در همه ابعاد می توان آن را پذیرفت اما ممکن است در سوی دیگر نتوان به کسی که سر صف ایستاده اعتماد و حرکت کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: سر صف انسانهای درست خدا ایستاده، چرا که در آیة الکرسی خداوند خود را ولی کسانی معرفی می کند که ایمان آورده اند؛ اما در آن سو سر صف طاغوت ایستاده است.
وی اظهارکرد: خداوند برای اینکه انسان ها را در همان مسیر درست هدایت کند، پیامبر را پیش روی انسان های مؤمن قرار داده است چرا که به گفته خداوند، پیامبر کسی است که نه دروغ می گوید، نه خطا می رود و نه لغزشی دارد و حرف هایش از سوی خداست. نفر بعد از پیامبر نیز اولیای الهی هستند که در این صف حضور دارند و به صورت منسجم و منظم حرکت می کنند.
صحرایی پشت سر هم حرکت کردن را ولایت عنوان کرد و افزود: اینکه در قرآن آمده است «بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ» نشاندهنده همین واقعیت است که در بین مسلمانان عده ای از دیگران ولایت می پذیرند و عده ای نیز ولی دیگران هستند و این زنجیره ولایت را نشان می دهد.
منبع:مهر