*خفیف المؤونه، این ویزگی مردان خداست، آدم های با تقوا خرجشان کم است، ادم بی تقوا یک ناهارش صد هزار تومان می شود، ساعتی که در دستش هست بیست میلیون است، لذا امیرالمومنین غذایش نان جو بود.
*متقین کم خرج هستند، کم خرج بودن چند فایده دارد، اولین فایده اش این است که به حرام آلوده نمی شود، اگر خرج بالا برود رشوه می گیرد، ربا می دهد، ولی کسی که خرجش کم است می گوید اصلا نیازی ندارم.
*ابوذر را هر کاری کردند نتوانستند ساکت کنند، بقول مرحوم کافی ابوذر دستش جمع بود پایش دراز، خلیفه سوم دید هرکاری می کند نمی تواند ساکت کند او را، چهار هزار دینار در کیسه ریخت و به غلامش داد گفت اگر بتوانی این را به ابوذر بدهی تو را آزاد خواهم کرد، غلام هر ترفندی زد که ابوذر قبول کند نشد، ابوذر به او گفت من نیازی به این همه پول ندارم یعنی زندگی من اینقدر خرج ندارد.
*امیرالمومنین در یکی از زمین های خود همراه با غلامش مشغول کار بود، وقت ناهار شد حضرت از او پرسید ناهار چه داری؟ غلام به ایشان گفت: ناهار دارم ولی لایق شما که خلیفه مسلمین هستید نیست، غلام گفت: ناهار من دو عدد بادمجان آب پز شده است با نان جو، حضرت منقلب شد و با تعجب فرمودند: یعنی چیزی که خدا برای بندگان خلق کرده است لایق من نیست؟
*حضرت سه لقمه با غلامشان از آن ناهار خوردند و پس از آن دست گذاشتن بر شکم خود و فرمودند: شکمی که با یک مقدار بادمجان آب پز و نان جو پر می شود ارزش ندارد انسان برایش این همه حلال را تبدیل به حرام کند، حرف حضرت این بود، یعنی زندگی را آسان بگیرید ربا ندهید و رشوه هم نگیرید خمس تان را هم بدهید.
*فایده دیگر آدم کم خرج این است که آزاده است، آنکه شیران را کند روبه مزاج احتیاج است، احتیاج است، احتیاج! آدمی که نیازهایش زیاد است خار می شود، متقین نیازهایشان را کم می کنند تا بتوانند مبارزه کنند.
*مرحوم امام می فرمودند: کسانی تا آخر با ما می مانند که طعم فقر را بچشند، یعنی بروند مال دنیا از ما جدا می شوند، پا برهنه ها تا آخر در خط مبارزه می مانند، آدم پا برهنه چیزی ندارد که او را تهدید کنند و بترسند، طمع و دل بستگی به دنیا روح آزادگی را در انسان می میراند.